Šunka s vejci neboli hemenex
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 18 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 737.5 mg
- Draslík 237 mg
- Vláknina 159 mg
- Vitamín A 159 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky šunky přeložíme do trojúhelníku. Nahřejeme pánev tence potřenou slunečnicovým olejem, položíme na ni trojúhelníky šunky, ohnutou stranou k okraji pánve, a prohřejeme. Potom do středu pánve vyklepneme velká vejce. Máme-li rádi tuhý bílek, ale řídký a prohřátý žloutek, oddělíme bílky a žloutky, při pečení občas pohneme pánví nebo vejci, aby se bílek rozlil po pánvi. Pečeme 4 až 5 minut, ještě jednou pohneme pánví, aby se i tuhý bílek rozlil. Pánev s vejci můžeme dát ještě pod gril nebo přiklopíme poklicí, ale dáváme pozor, aby žloutek neztuhl, ale pouze se shora prohřál. Dochutíme solí a pepřem.