Skopový hřbet na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 47 g
- Sodík 971 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 14.8 mg
- Draslík 368.6 mg
- Vláknina 4405 mg
- Vitamín A 4405 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřbet vcelku osolíme, potřeme česnekem a v pánvi osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. Porcovat budeme až nakonec, kdy budou kosti měkčí. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, v pekáčku ji rozškvaříme, přiložíme hřbet, zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme pár kuliček pepře a za občasného podlévání vodou pečeme do měkka.
-
2
Upečený hřbet u kosti nařízneme, kost přesekneme, takto následně rozporcujeme celý hřbet na šest dílů. Šťávu v pekáčku vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a krátce povaříme.
-
3
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.