Pizza s avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Olivy černé
  • 60 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 4 ks Čekanka
  • 4 ks Štěrbák zahradní
  • 1 ks Avokádo
  • 6 polévková lžíce Omáčka rajčatová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1223 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1625 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 6685.9 mg
  • Vláknina 80490 mg
  • Vitamín A 80490 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 334.8 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do těsta na pizzu vpracujeme nakrájené černé olivy a sušená nakrájená rajčata. Těsto vyválíme na placku o průměru 25 cm. Dáme na vymazaný pečící plech a ohneme mírně okraje.

  • 2

    Těsto přikryjeme a necháme 10 minut kynout na teplém místě. Poté na těsto rozetřeme rajčatovou omáčku, až téměř k okraji. Pizzu pokryjeme plátky avokáda a salátovými listy - čekankou a štěrbákem. Plátky šunky roztrháme a dáme na pizzu s plísňovým sýrem. Zakápneme trochou oleje, osolíme a opepříme.

  • 3

    V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

  • 4

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu