Pizza s avokádem
Suroviny
- 25 g Olivy černé
- 60 g Sýr Niva (Rokfór)
- 500 g Těsto na pizzu
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 4 ks Čekanka
- 4 ks Štěrbák zahradní
- 1 ks Avokádo
- 6 polévková lžíce Omáčka rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1223 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1625 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 6685.9 mg
- Vláknina 80490 mg
- Vitamín A 80490 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 334.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do těsta na pizzu vpracujeme nakrájené černé olivy a sušená nakrájená rajčata. Těsto vyválíme na placku o průměru 25 cm. Dáme na vymazaný pečící plech a ohneme mírně okraje.
-
2
Těsto přikryjeme a necháme 10 minut kynout na teplém místě. Poté na těsto rozetřeme rajčatovou omáčku, až téměř k okraji. Pizzu pokryjeme plátky avokáda a salátovými listy - čekankou a štěrbákem. Plátky šunky roztrháme a dáme na pizzu s plísňovým sýrem. Zakápneme trochou oleje, osolíme a opepříme.
-
3
V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
-
4
Okamžitě podáváme.