Cizrnový falafel

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Cizrna konzervovaná
  • 100 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 100 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.22 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1011 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 478.8 mg
  • Vláknina 21609.2 mg
  • Vitamín A 21609.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme konzervovanou cizrnu, nasekanou cibuli, česnek, chléb, koriandr, kmín, chilli papričky, kurkumu, sůl, pepř a mixujeme 30 vteřin. Ze směsi vytvarujeme koule o velikosti vlašských ořechů.

  • 2

    DO misky dáme vejce a do druhé strouhanku. Koule namáčíme ve vajíčku a pak ve strouhance.

  • 3

    Předehřejeme ve woku olej a smažíme falafel po várkách. Koule musí být zlatavě hnědé. Vyndáme je a necháme okapat.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu