Cizrnový falafel
Suroviny
- 675 g Cizrna konzervovaná
- 100 g Chléb celozrnný pšeničný
- 100 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule červená
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 0.22 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1011 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 478.8 mg
- Vláknina 21609.2 mg
- Vitamín A 21609.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru dáme konzervovanou cizrnu, nasekanou cibuli, česnek, chléb, koriandr, kmín, chilli papričky, kurkumu, sůl, pepř a mixujeme 30 vteřin. Ze směsi vytvarujeme koule o velikosti vlašských ořechů.
-
2
DO misky dáme vejce a do druhé strouhanku. Koule namáčíme ve vajíčku a pak ve strouhance.
-
3
Předehřejeme ve woku olej a smažíme falafel po várkách. Koule musí být zlatavě hnědé. Vyndáme je a necháme okapat.
-
4
Podáváme teplé.