Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 47 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 191.8 mg
- Draslík 1061.7 mg
- Vláknina 1839.8 mg
- Vitamín A 1839.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 11.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí pečeni omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s rozpáleným slunečnicovým olejem. Maso ze všech stran opečeme, poté vložíme do trouby a pečeme 90 minut.
-
2
Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
-
3
Z pekáče slijeme všechen tuk. Do pekáčku nalijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu, potom přidáme brusinkový džem, důkladně promísíme. Škrob smícháme s portským vínem a přimícháme do pekáčku, osolíme, opepříme a ještě jednou důkladně promícháme.
-
4
Hovězí pečeni krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.