Hovězí steaky s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Hořčice francouzská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 109 mg
  • Draslík 1146.5 mg
  • Vláknina 2991.8 mg
  • Vitamín A 2991.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme polovinu másla a steaky na něm z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 3

    Jarní cibulku očistíme, rozkrájíme na kolečka, hříbky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Do pánve dáme jarní cibulku a hříbky, opékáme je do zlatova, přilijeme koňak, 30 vteřin povaříme. Poté přidáme francouzskou hořčici, worcester, zeleninový vývar a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Nakonec přimícháme limetkovou šťávu, na jemno sekanou pažitku s kerblíkem, zbytek másla, osolíme, opepříme a promícháme.

  • 5

    Na připravené talíře servírujeme steaky, přelijeme je hříbkovo-bylinkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu