Hovězí steaky s hříbky
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
- 200 g Hříbky čerstvé
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
- 1 kávová lžička Limetková šťáva
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Martell cognac
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 1 polévková lžíce Hořčice francouzská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 109 mg
- Draslík 1146.5 mg
- Vláknina 2991.8 mg
- Vitamín A 2991.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením.
-
2
Na pánvi rozpálíme polovinu másla a steaky na něm z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
-
3
Jarní cibulku očistíme, rozkrájíme na kolečka, hříbky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Do pánve dáme jarní cibulku a hříbky, opékáme je do zlatova, přilijeme koňak, 30 vteřin povaříme. Poté přidáme francouzskou hořčici, worcester, zeleninový vývar a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Nakonec přimícháme limetkovou šťávu, na jemno sekanou pažitku s kerblíkem, zbytek másla, osolíme, opepříme a promícháme.
-
5
Na připravené talíře servírujeme steaky, přelijeme je hříbkovo-bylinkovou omáčkou a podáváme.