Empanadas - pirohy z listového těsta s kapustou a uzeným
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 68 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 33.2 mg
- Draslík 66.9 mg
- Vláknina 4781 mg
- Vitamín A 4781 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené vařené maso pokrájíme na drobné kostičky. Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a povaříme v 1/2 litru osolené vody 5 - 7 minut. Pak kapustu scedíme a necháme okapat. Oloupeme a nadrobno pokrájíme cibuli s česnekem. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli, pak přidáme pokrájené maso, růžičkovou kapustu, ochutíme černým pepřem a krátce vše osmažíme. Směs necháme vychladnout.
-
2
Listové těsto rozválíme na plát silný 5 mm. Formičkou o průměru 8 - 9 cm vykrojíme kolečka, na jejich střed položíme 1 - 2 lžíce náplně. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem a přitiskneme k sobě.
-
3
Takto připravíme minimálně 8 porcí. Připravené pirohy poklademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 175°C do zlatova přibližně 20 minut.