Šékšárdské kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 500 g Vepřové kotlety
  • 100 g Petržel kořen
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno červené
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 63.5 mg
  • Draslík 561.9 mg
  • Vláknina 5941.7 mg
  • Vitamín A 5941.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme.

  • 2

    Mezitím na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme. POdléváme po troškách vždy, když je šťáva vydušená. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Zředíme červeným vínem a necháme povařit. Vrátíme zpět maso a uvařenou zeleninu, dochutíme, podáváme.

Komentáře k receptu