Šékšárdské kotlety
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Paprika mletá sladká
- 500 g Vepřové kotlety
- 100 g Petržel kořen
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 30 g Protlak rajčatový
- 60 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Víno červené
- 5 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 61 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 63.5 mg
- Draslík 561.9 mg
- Vláknina 5941.7 mg
- Vitamín A 5941.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme.
-
2
Mezitím na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme. POdléváme po troškách vždy, když je šťáva vydušená. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Zředíme červeným vínem a necháme povařit. Vrátíme zpět maso a uvařenou zeleninu, dochutíme, podáváme.