Křenová omáčka se ztracenými vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Křen
  • 100 g Majonéza
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Ocet kvasný lihový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 862 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 545.7 mg
  • Draslík 345.8 mg
  • Vláknina 3232 mg
  • Vitamín A 3232 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu s octem a solí přivedeme do varu a do vody rozklepneme opatrně vejce. Vaříme asi čtyři minuty, poté děrovanou naběračkou vyjmeme, propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Strouhaný křen rozšleháme s majonézou a ušlehanou smetanou, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř.

  • 3

    Vejce podáváme přelitá omáčkou.

Komentáře k receptu