Vepřové ledvinky zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1554 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 597.2 mg
- Draslík 1056.9 mg
- Vláknina 9637.5 mg
- Vitamín A 9637.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 74.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky rozkrojíme podélně, odkrojíme tučné části, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, očištěné brambory na kolečka, sýr nastrouháme.
-
2
V pekáčku rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zpěníme, odstavíme z plotny, na cibuli vyskládáme polovinu brambor, přidáme plátky ledvinek, osolíme, opepříme, zakryjeme druhou polovinou brambor, ve smetaně rozmícháme vejce a pokrm v pekáčku zalijeme. Povrch posypeme strouhaným sýrem a vložíme pekáček do vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 až 40 minut.
-
3
Ledvinky s bramborami rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.