Špenátové nočky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Strouhanka
  • 180 g Špenát listový čerstvý
  • 180 g Sýr Čedar
  • 220 g Mouka pšeničná hladká
  • 160 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 825 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 233.9 mg
  • Draslík 380.5 mg
  • Vláknina 3897.1 mg
  • Vitamín A 3897.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 306.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a poté jemně nasekáme. Strouhanku osmažíme na másle a necháme vychladnout, petrželovou nať nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.

  • 2

    V míse rozšleháme vejce s mlékem, přimícháme mouku, smaženou strouhanku, špenát, petrželovou nať, ochutíme solí a pepřem a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout.

  • 3

    Z těsta dvěma lžičkami tvarujeme nočky, vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme. Jakmile nočky vyplavou, vyjmeme a necháme okapat. Hned servírujeme posypané sýrem a polité rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu