Špenátové nočky se sýrem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Máslo čerstvé
- 150 g Strouhanka
- 180 g Špenát listový čerstvý
- 180 g Sýr Čedar
- 220 g Mouka pšeničná hladká
- 160 ml Mléko plnotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 63 g
- Sodík 825 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 233.9 mg
- Draslík 380.5 mg
- Vláknina 3897.1 mg
- Vitamín A 3897.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 306.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát spaříme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a poté jemně nasekáme. Strouhanku osmažíme na másle a necháme vychladnout, petrželovou nať nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme.
-
2
V míse rozšleháme vejce s mlékem, přimícháme mouku, smaženou strouhanku, špenát, petrželovou nať, ochutíme solí a pepřem a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout.
-
3
Z těsta dvěma lžičkami tvarujeme nočky, vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme. Jakmile nočky vyplavou, vyjmeme a necháme okapat. Hned servírujeme posypané sýrem a polité rozpuštěným máslem.