Nudle vaječné s tofu
Suroviny
- 125 g Sýr sójový - Tofu
- 250 g Nudle čínské vaječné
- 100 g Sójové výhonky
- 50 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika žlutá
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 0.18 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 91 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 252.3 mg
- Vláknina 5989.5 mg
- Vitamín A 5989.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podle návodu uvedeného na obalu uvaříme čínské vaječné nudle. Scedíme je a opláchneme ve studené vodě, potom necháme okapat.
-
2
Tři stroužky česneku zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousíčky. Omyjeme jarní cibulky a šikmo pokrájíme na kolečka široká asi 3 milimetry. Tofu rozkrájíme na kostky o hraně asi 1 centimetr.
-
3
Opláchnutou papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a bílého žebroví. Pokrájíme ji na nudličky široké asi 3 milimetry. Oškrábeme mrkev, na struhadle ji nastrouháme na jemno. Sójové výhonky omyjeme a nasekáme na kousky o délce asi 2 centimetry.
-
4
V přichystaném woku rozpálíme olej a restujeme v něm nejdříve česnek s nastrouhaným zázvorem, pokrájenými jarními cibulkami a tofu, pak přidáme mrkev a papriku. Za průběžného míchání opékáme ještě cca 2 minuty.
-
5
Zeleninu zakápneme sójovou omáčkou, zalijeme zeleninovým vývarem a přisypeme cukr. Dusíme ještě při mírné teplotě asi 2 minuty. Nakonec do zeleninové směsi vmícháme uvařené nudle a syrové sójové výhonky. Necháme ještě asi 3 minuty prohřát.