Velikonoční zapečené jehněčí kotlety s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 844 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 944 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 174.1 mg
  • Draslík 1742.9 mg
  • Vláknina 14541.1 mg
  • Vitamín A 14541.1 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a brambory nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, kotlety lehce naklepeme. Ve vodě uvaříme kostku hovězího bujónu, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Na másle orestujeme kotlety z obou stran, vyjmeme a do výpeku dáme smažit cibuli a brambory. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Pekáč vymažeme máslem, dno vyložíme polovinou smažených brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, potřeme česnekem, přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať a přikryjeme druhou polovinou brambor. Směs zalijeme bujónem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut.

Komentáře k receptu