Velikonoční zapečené jehněčí kotlety s bramborami
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Bujón hovězí
- 8 ks Jehněčí kotlety
- 1 kg Brambory
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 58 g
- Sodík 944 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 174.1 mg
- Draslík 1742.9 mg
- Vláknina 14541.1 mg
- Vitamín A 14541.1 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a brambory nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, kotlety lehce naklepeme. Ve vodě uvaříme kostku hovězího bujónu, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Na másle orestujeme kotlety z obou stran, vyjmeme a do výpeku dáme smažit cibuli a brambory. Osolíme a opepříme.
-
3
Pekáč vymažeme máslem, dno vyložíme polovinou smažených brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, potřeme česnekem, přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať a přikryjeme druhou polovinou brambor. Směs zalijeme bujónem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut.