Vepřový bůček na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 74 g
- Sodík 1451 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 754.1 mg
- Vláknina 8947.5 mg
- Vitamín A 8947.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček bez kosti nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky.
-
2
Plátky bůčku osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. V pánvi rozpálíme olej a plátky bůčku na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Přisypeme jablka, cibuli, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
3
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.