Vepřový bůček na jablkách

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 200 g Cibule
  • 300 g Jablka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Vepřový bok
  • 30 g Hořčice gurmánská
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 874 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 1451 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 754.1 mg
  • Vláknina 8947.5 mg
  • Vitamín A 8947.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček bez kosti nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na plátky.

  • 2

    Plátky bůčku osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. V pánvi rozpálíme olej a plátky bůčku na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Přisypeme jablka, cibuli, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu