Velikonoční knedlíky s uzeným masem
Suroviny
- 550 g Mouka polohrubá
- 250 g Vepřová uzená plec
- 300 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 30 g
- Sodík 941 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 260.5 mg
- Draslík 459.3 mg
- Vláknina 11617.2 mg
- Vitamín A 11617.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky jemně nasekáme.
-
2
Uvařené uzené maso umeleme, smícháme s cibulí a společně osmažíme na oleji a odstavíme. Přimícháme rozšlehaná vejce, bylinky, sůl, smetanu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme hladké těsto, podle potřeby přidáme strouhanku.
-
3
Z těsta tvarujeme knedlíky velikosti vajec a vhazujeme do vroucí vody. Vaříme zhruba 12 minut.