Penne s hráškem a kapary
Suroviny
- 300 g Hrášek
- 400 g Těstoviny Penne
- 30 g Protlak rajčatový
- 40 g Sýr Parmezán
- 80 g Olivy černé
- 2 kávová lžička Kapary
- 1 ks Chilli paprička
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 10 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 219.1 mg
- Vláknina 9142 mg
- Vitamín A 9142 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme rozmrazit hrášek. Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. K těstovinám přidáme 2 minuty před dovařením rozmražený hrášek. Opláchneme petrželku, osušíme ji a nasekáme nadrobno.
-
2
Očistíme a pokrájíme česnek. Omyjeme chilli papričku, zbavíme ji jader, opláchneme a nasekáme nadrobno. V míse rozmixujeme na pyré rajčatový protlak spolu s kečupem, česnekem, kapary a olivovým olejem. Pesto dochutíme solí a cukrem. Do pesta přidáme nasekanou chilli papričku. Nastrouháme parmezán.
-
3
Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Uvařené penne s hráškem scedíme a smícháme s pestem, olivami a petrželkou. Hotové těstoviny upravíme na talíře, posypeme parmezánem a teplé podáváme.