Penne s hráškem a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 80 g Olivy černé
  • 2 kávová lžička Kapary
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 219.1 mg
  • Vláknina 9142 mg
  • Vitamín A 9142 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Necháme rozmrazit hrášek. Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. K těstovinám přidáme 2 minuty před dovařením rozmražený hrášek. Opláchneme petrželku, osušíme ji a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Očistíme a pokrájíme česnek. Omyjeme chilli papričku, zbavíme ji jader, opláchneme a nasekáme nadrobno. V míse rozmixujeme na pyré rajčatový protlak spolu s kečupem, česnekem, kapary a olivovým olejem. Pesto dochutíme solí a cukrem. Do pesta přidáme nasekanou chilli papričku. Nastrouháme parmezán.

  • 3

    Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Uvařené penne s hráškem scedíme a smícháme s pestem, olivami a petrželkou. Hotové těstoviny upravíme na talíře, posypeme parmezánem a teplé podáváme.

Komentáře k receptu