Čatní ze sušených meruněk a datlí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 500 g Meruňky sušené
  • 225 g Hrozinky
  • 115 g Cukr třtinový
  • 255 g Datle
  • 375 ml Ocet vinný
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1.5 polévková lžíce Zázvor nakládaný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 262.6 mg
  • Vláknina 3715.6 mg
  • Vitamín A 3715.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené meruňky a vypeckované datle posekáme nahrubo, konzervovaný zázvor najemno. Meruňky v misce zalijeme vodou a necháme máčet. Po 1 hodině vodu slijeme, meruňky osušíme a vložíme spolu se sultánkami do varné nádoby. Přilijeme ocet, zvolna uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme 15 minut.

  • 2

    Do směsi přidáme zbývající přísady a při nízké teplotě vaříme, až čatní zhoustne.

  • 3

    Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.

Komentáře k receptu