Velikonoční nádivka s mandlemi
Suroviny
- 180 ml Mléko plnotučné
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 6 ks Rohlíky bílé
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 4 polévková lžíce Mandle plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 35 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 398.7 mg
- Draslík 122.2 mg
- Vláknina 6174.1 mg
- Vitamín A 6174.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 303.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať drobně nasekáme, máslo rozpustíme.
-
2
V míse přelijeme rohlíky mlékem, poté vmícháme žloutky, máslo, plátky mandlí, petrželovou nať, sůl a koření. Na závěr „zabalíme“ pevný sníh z bílků.
-
3
Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 40 minut.