Knedlíčky z račího masa
Suroviny
- 250 g Rak říční
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 1 polévková lžíce Mouka čočková
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 2 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 248.2 mg
- Vláknina 2275.7 mg
- Vitamín A 2275.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso uvaříme v mírně osolené vodě, rozemeleme. Česnek a feferonku na jemno posekáme, cibuli umeleme. Vše smícháme s masem i ostatními ingrediencemi (kromě oleje) a propracujeme.
-
2
Z hmoty vytvoříme menší kuličky, které osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme jako jednohubky.