Rychlý broskvový koláč

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 800 g Broskve
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 242.5 mg
  • Vláknina 3718.4 mg
  • Vitamín A 3718.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme 100g změklého másla s cukrem a vejci do pěny. Vmícháme mléko a nakonec po částech přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  • 2

    Plech vymažeme zbylým máslem a vysypeme strouhankou. Rozetřeme na něj připravené těsto a necháme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut zapéct.

  • 3

    Oloupané a vypeckované broskve nakrájíme na dílky a urovnáme na zapečený korpus. Koláč v troubě dopečeme dorůžova a ještě horký poprášíme moučkovým cukrem.

  • 4

    Po vychladnutí nakrájíme na kostky a podáváme.

Komentáře k receptu