Moučník z jablečného těsta s mandlemi
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Cukr krupice
- 2 kávová lžička Cukr vanilka
- 3 ks Jablka
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Mandle mleté
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 6 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 208.8 mg
- Vláknina 4405.5 mg
- Vitamín A 4405.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
V míse našleháme žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem. Vmícháme jablka a hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Těsto roetřeme do máslem vymazaného a mletými mandlemi vysypaného pekáče. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35 minut.
-
4
Upečený moučník po vychladnutí vyklopíme z pekáče a poprášíme moučkovým cukrem.