Arabský rýžový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 6 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 13.6 mg
- Vláknina 2653.5 mg
- Vitamín A 2653.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži ve vodě dobře propláchneme a vodu vytřepeme. Vsypeme ji do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem se skořicí, solí a muškátovým oříškem.
-
2
Necháme stát přibližně 30 minut, než trochu nabobtná.
-
3
K rýži přidáme cukr, citronovou kůru, kardamom a zamícháme. Povrch
-
4
posázíme vločkami másla. Pečeme 2 - 2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 150 °C do zlatova. Ihned podáváme.