Kančí kýta na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 13 g
- Sodík 880 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 253.8 mg
- Vláknina 6636.7 mg
- Vitamín A 6636.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu necháme vcelku, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na osminky, česnek prolisujeme.
-
2
Do pekáče vložíme kýtu, osolíme, opepříme, přidáme slaninu, cibuli, jablka, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi půl hodiny, maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
-
3
Do pekáče přilijeme trochu vývaru, rozmixujeme, přidáme česnek, červenou řepu ze sklenice, maso vrátíme do pekáče a dopečeme.
-
4
Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.