Kančí kýta na jablkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Kančí kýta
  • 100 g Slanina vepřová
  • 120 g Cibule
  • 800 g Jablka
  • 60 g Červená řepa sterilovaná
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 600 g Bramborový knedlík
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 880 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 253.8 mg
  • Vláknina 6636.7 mg
  • Vitamín A 6636.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu necháme vcelku, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na osminky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Do pekáče vložíme kýtu, osolíme, opepříme, přidáme slaninu, cibuli, jablka, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi půl hodiny, maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Do pekáče přilijeme trochu vývaru, rozmixujeme, přidáme česnek, červenou řepu ze sklenice, maso vrátíme do pekáče a dopečeme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.

Komentáře k receptu