Hamburger z hovězí panenky se zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 ks Rajčata
- 4 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Salát ledový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Sirup javorový
- 2 polévková lžíce Kerblík
- 2 polévková lžíce Olej česnekový
- 4 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 0 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 817 mg
- Vláknina 2951.8 mg
- Vitamín A 2951.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou umeleme na strojku a vložíme do velké mísy.
-
2
K masu do mísy přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, kerblík, javorový sirup, cukr, koriandr, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a necháme 60 minut marinovat v chladničce.
-
3
Z masové hmoty vytvarujeme 4 hamburgery a potřeme je česnekovým olejem. Grilovací pánev rozpálíme a hamburgery na ní grilujeme z obou stran.
-
4
Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Listy ledového salátu omyjeme a osušíme.
-
5
Housky na hamburger rozkrojíme a na suché pánvi spodní části housek opečeme. Na půlku opečené žemle položíme list ledového salátu, hamburger, kolečko rajčete, opět list ledového salátu a přiklopíme druhou polovinou housky, kterou jsme potřeli kečupem. Ihned podáváme.