Makrela na špenátu
Suroviny
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 4 ks Makrela obecná
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 8 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Potočnice
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 41 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 745.9 mg
- Vláknina 7580.1 mg
- Vitamín A 7580.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme utřený česnek, nadrobno pokrájenou papriku a nasekanou potočnici. Ochutíme solí, vším kořením a vmícháme nasekaný spařený špenát.
-
2
Krátce podusíme, vložíme naporcované ryby, mírně podlejeme a dusíme doměkka. Ihned podáváme.