Hovězí jazyk zapečený v máslovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hovězí jazyk
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 208.4 mg
  • Vláknina 2853.6 mg
  • Vitamín A 2853.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli a petržel podusíme na másle, přidáme nakrájené žampióny.

  • 2

    Uvařený, sloupnutý a vychladlý jazyk nakrájíme na plátky, které potřeme houbami a spojíme do původního tvaru jazyka.

  • 3

    Pak jazyk zabalíme do listkového těsta a zprudka upečeme.

Komentáře k receptu