Hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi, zapečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Hovězí jazyk
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1108 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 45.2 mg
  • Draslík 230.1 mg
  • Vláknina 357.1 mg
  • Vitamín A 357.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařený a oloupaný jazyk nakrájíme na plátky.

  • 2

    Sardele prolisujeme a utřeme s máslem. Směsí potřeme plátky jazyka, které vyskládáme šupinovitě za sebou do vymazané zapékací mísy.

  • 3

    Strouhanou housku na sucho opražíme a pak nasucho opraženou houskou posypeme vyskládané plátky jazyka. Poté vše pokapeme máslem.

  • 4

    Vše mírně podlijeme vývarem a v troubě krátce ožehneme - gratinujeme.

  • 5

    Jako přílohu podáváme těstoviny nebo jemné noky.

Komentáře k receptu