Hovězí nebo telecí jazyk se sardelemi, zapečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1108 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 45.2 mg
- Draslík 230.1 mg
- Vláknina 357.1 mg
- Vitamín A 357.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařený a oloupaný jazyk nakrájíme na plátky.
-
2
Sardele prolisujeme a utřeme s máslem. Směsí potřeme plátky jazyka, které vyskládáme šupinovitě za sebou do vymazané zapékací mísy.
-
3
Strouhanou housku na sucho opražíme a pak nasucho opraženou houskou posypeme vyskládané plátky jazyka. Poté vše pokapeme máslem.
-
4
Vše mírně podlijeme vývarem a v troubě krátce ožehneme - gratinujeme.
-
5
Jako přílohu podáváme těstoviny nebo jemné noky.