Jehněčí kýta s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Švestky sušené
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 10 g Křen
  • 20 g Zázvor mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Celer řapíkatý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej olivový
  • 1 dl Balsamico ocet
  • 2 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1027 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 1348.2 mg
  • Vláknina 11756.2 mg
  • Vitamín A 11756.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso umyjeme, vykostíme a naložíme do marinády na celou noc. Sušené švestky namočíme na 30 minut do studené vody, scedíme a vypeckujeme.

  • 2

    Marináda: Do misky vlijeme olej, ocet, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor a celer, sůl, pepř, nasekanou petrželovou nať a všechny suroviny v misce dobře promícháme.

  • 3

    V pánvi zahřejeme máslo a na něm osmažíme nasekanou cibuli dozlatova, fazole scedíme a vsypeme je do pánve, přidáme scezené švestky a povaříme do změknutí. Přibližně 20 minut. Před dokončením vaření přidáme nastrouhaný křen, podle chuti osolíme a opepříme, zamícháme a odstavíme.

  • 4

    Gril potřeme olejem a zahřejeme na vysokou teplotu. Maso položíme do středu ohně a zprudka opečeme ze všech stran. Potom pokračujeme v opékaní pomalu a nezapomeneme maso otáčet. Pečeme přibližně 30 minut.

  • 5

    Upečenou kýtu sundáme z grilu, položíme na prkénko, necháme maso odpočinout tak 10 minut a nakrájíme na tenké plátky, které porcujeme na talíře. K masu přidáme připravenou fazolovou přílohu.

Komentáře k receptu