Bengálské kuřecí kari
Suroviny
- 125 g Jogurt bílý
- 150 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 1 špetka Sůl
- 6 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 64 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 245.2 mg
- Draslík 682.3 mg
- Vláknina 2167.1 mg
- Vitamín A 2167.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme jednu cibuli a česnek, rozemeleme a přidáme všechno koření. Kuře očistíme, naporcujeme a potřeme připravenu pastou. Necháme chvíli marinovat.
-
2
Druhou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném másle dozlatova. Vložíme maso a krátce orestujeme. Poté podlejeme rozšlehaným jogurtem, osolíme a dusíme doměkka. Na závěr mírně podlejeme vodou a ve vyhřáté troubě dopečeme.