Bengálské kuřecí kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Jogurt bílý
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Sůl
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 245.2 mg
  • Draslík 682.3 mg
  • Vláknina 2167.1 mg
  • Vitamín A 2167.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme jednu cibuli a česnek, rozemeleme a přidáme všechno koření. Kuře očistíme, naporcujeme a potřeme připravenu pastou. Necháme chvíli marinovat.

  • 2

    Druhou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném másle dozlatova. Vložíme maso a krátce orestujeme. Poté podlejeme rozšlehaným jogurtem, osolíme a dusíme doměkka. Na závěr mírně podlejeme vodou a ve vyhřáté troubě dopečeme.

Komentáře k receptu