Jáhlové škubánky s cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 9 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 121.9 mg
- Vláknina 9066.7 mg
- Vitamín A 9066.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly nejméně dvakrát spaříme vroucí vodou, vysypeme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme, aby se rozvařily, asi 30 minut. Do uvařených jáhel přidáme krupici, dobře promícháme, podle chuti osolíme. Z připravené hmoty lžící tvarujeme škubánky, které pokládáme podle porcí na talíře.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme oloupanou a na tenké pásky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a polijeme připravené porce na talíři. Vrch posypeme nastrouhaným sýrem.