Fazolové lusky na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Brambory vařené
  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 737 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 5 mg
  • Draslík 771.1 mg
  • Vláknina 15982.5 mg
  • Vitamín A 15982.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lusky omyjeme, zbavíme vláken, odřízneme špičky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme v oleji, přisypeme lusky, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a podusíme. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme k fazolkám, dobře rozmícháme, povaříme a odstavíme.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře k receptu