Fazolové lusky na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 10 g
- Sodík 737 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 771.1 mg
- Vláknina 15982.5 mg
- Vitamín A 15982.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lusky omyjeme, zbavíme vláken, odřízneme špičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme v oleji, přisypeme lusky, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a podusíme. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme k fazolkám, dobře rozmícháme, povaříme a odstavíme.
-
3
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.