Omáčka vinná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 110 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 2 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 66.8 mg
- Vláknina 12.6 mg
- Vitamín A 12.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme víno a za stálého šlehání přivedeme k varu.
-
2
Z bílků si ušleháme tuhý sníh.
-
3
Zhoustlou směs ihned nalijeme do sněhu z bílků, řádně promícháme a podáváme ještě teplé.