Pikantní závitky
Suroviny
- 400 g Vepřová kýta
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 5 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Koření Gyros
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 plátek Anglická slanina
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 35 g
- Sodík 166 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 110.2 mg
- Draslík 670.2 mg
- Vláknina 6474.7 mg
- Vitamín A 6474.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí maso nakrájené na plátky. Na plátek dáme čtvrtku jablka obalenou slaninou. Zabalíme a párátky upevníme. Okořeníme a opečeme.
-
2
Přidáme nakrájenou cibuli a jablka. Osmahneme, podlijeme a vaříme s bobkovým listem, hořčicí a paprikou.
-
3
Osladíme a zahustíme smetanou a moukou.