Pekingské zelí dušené v mrkvi
Suroviny
- 500 g Zelí čínské
- 150 g Mrkev kořen
- 200 g Houby čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 94 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 577.2 mg
- Vláknina 9262.8 mg
- Vitamín A 9262.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, na nudličky nakrájené zelí vsypeme do kastrolu na oloupanou, nasekanou cibuli zpěněnou na oleji. Osolíme, osladíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom zelí zaprášíme hladkou moukou a opepříme.
-
2
Očištěnou, na kostky nakrájenou mrkev uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Vmícháme do zelí.
-
3
Očištěné, nakrájené houby podusíme na kousku másla doměkka a přidáme k zelí s mrkví. Vše zlehka promícháme a posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Vhodnou přílohou je dušená rýže.