Pekingské zelí dušené v mrkvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí čínské
  • 150 g Mrkev kořen
  • 200 g Houby čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 577.2 mg
  • Vláknina 9262.8 mg
  • Vitamín A 9262.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na nudličky nakrájené zelí vsypeme do kastrolu na oloupanou, nasekanou cibuli zpěněnou na oleji. Osolíme, osladíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom zelí zaprášíme hladkou moukou a opepříme.

  • 2

    Očištěnou, na kostky nakrájenou mrkev uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Vmícháme do zelí.

  • 3

    Očištěné, nakrájené houby podusíme na kousku másla doměkka a přidáme k zelí s mrkví. Vše zlehka promícháme a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu