Tokáň ze zajíce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 670 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 134.8 mg
- Draslík 591.6 mg
- Vláknina 1405 mg
- Vitamín A 1405 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaječí maso zvolna uvaříme ve slané vodě. Vychladlé nakrájíme na nudličky, zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
-
2
Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní cibuli nadrobno. Přidáme maso a opékáme asi 10 minut ze všech stran. Přidáme protlak, osmahneme a mícháme, až se spojí s omastkem. Podlijeme vývarem z masa a zakryté dusíme pozvolna 30 minut, občas zamícháme a podlijeme vínem. Když je maso měkké, zalijeme smetanou s moukou a povaříme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.