Bramborový mexický salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Avokádo
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 768.9 mg
  • Vláknina 13203 mg
  • Vitamín A 13203 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vaříme 15 minut plátky brambor, poté necháme okapat a dáme vychladnout.

  • 2

    Avokádo rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecku, dužinu rozmačkáme. K avokádové dužině přidáme citronovou šťávu, olivový olej, nasekanou cibuli, česnek a promícháme. Přikryjeme fólií a odložíme stranou.

  • 3

    Smícháme nasekanou chilli papričku, nakrájená rajčata na plátky, žlutou papriku a přidáme s plátky brambor na salátovou mísu.

  • 4

    Avokádovou směs nandáme na salát, posypeme koriandrem, osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu