Bramborový mexický salát
Suroviny
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Avokádo
- 4 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 8 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 768.9 mg
- Vláknina 13203 mg
- Vitamín A 13203 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vaříme 15 minut plátky brambor, poté necháme okapat a dáme vychladnout.
-
2
Avokádo rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecku, dužinu rozmačkáme. K avokádové dužině přidáme citronovou šťávu, olivový olej, nasekanou cibuli, česnek a promícháme. Přikryjeme fólií a odložíme stranou.
-
3
Smícháme nasekanou chilli papričku, nakrájená rajčata na plátky, žlutou papriku a přidáme s plátky brambor na salátovou mísu.
-
4
Avokádovou směs nandáme na salát, posypeme koriandrem, osolíme, opepříme a podáváme.