Pikantní nudle s houbami
Suroviny
- 15 g Houby sušené
- 455 g Houby čerstvé
- 200 g Nudle čínské vaječné
- 75 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Cibulka jarní
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Šťáva citrónová
- 4 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 5 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 739.8 mg
- Vláknina 8780.5 mg
- Vitamín A 8780.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sušené houby nalijeme vařící vodu. Necháme máčet 15 minut.
-
2
Podle návodu uvaříme nudle, slitou vodu schováme.
-
3
Očistíme a na plátky pokrájíme čerstvé houby i jarní cibulku, na jemno nastrouháme zázvor, chilli papričku zbavíme semínek, nasekáme na malinké kousky.
-
4
Slijeme vodu ze sušených hub (tu také uschováme pro další použití).
-
5
Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme do pánve wok s rozehřátým olejem. Přidáme chilli papričku a zázvor, zprudka osmahneme, poté přidáme houby, 2 minuty restujeme.
-
6
Přisypeme cibulku, saké, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, cukr a koriandr, zamícháme, přilijeme obě uschované tekutiny. Vaříme ještě 1 - 2 minuty.
-
7
Na talíři posypeme nasekaným koriandrem.