Vepřový mix
Suroviny
- 300 g Vepřové maso libové
- 100 g Játra vepřová
- 100 g Vepřové srdce
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 0.25 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 6 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 hrnek Vepřová krev
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 20 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 167.3 mg
- Draslík 276.7 mg
- Vláknina 1617.3 mg
- Vitamín A 1617.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1911.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou krev osolíme, s troškou vody ji vyvaříme téměř do sucha. Přidáme na jemno nakrájenýmé feferony, utřený česnek a koření, vše osmahneme na rozpáleném másle.
-
2
Vložíme na kousky nakrájené maso, játra a srdce, podlijeme a podusíme. Před koncem dušení ochutíme solí a octem.