Vepřový mix

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřové maso libové
  • 100 g Játra vepřová
  • 100 g Vepřové srdce
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 6 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Vepřová krev
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 167.3 mg
  • Draslík 276.7 mg
  • Vláknina 1617.3 mg
  • Vitamín A 1617.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1911.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou krev osolíme, s troškou vody ji vyvaříme téměř do sucha. Přidáme na jemno nakrájenýmé feferony, utřený česnek a koření, vše osmahneme na rozpáleném másle.

  • 2

    Vložíme na kousky nakrájené maso, játra a srdce, podlijeme a podusíme. Před koncem dušení ochutíme solí a octem.

Komentáře k receptu