Bramborové nočky s brynzou a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1055 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 91.4 mg
- Draslík 421.1 mg
- Vláknina 8675 mg
- Vitamín A 8675 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na nudličky, brambory nastrouháme najemno, brynzu rozdrobíme.
-
2
V míse smícháme nastrouhané brambory s moukou a vejcem, vymícháme těsto jako na halušky, ale toto těsto je víc moučnaté. Z těsta tvarujeme malé podlouhlé nočky, které zavařujeme v osolené vodě asi 5 minut podle tloušťky nočků. Scedíme a necháme okapat.
-
3
V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přisypeme nudličky prorostlé slaniny a osmahneme dokřupava.
-
4
Nočky upravíme na talíře, posypeme brynzou a přelijeme sádlem se slaninou.