Husa na zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 9 g Sůl
  • 40 g Cukr krupice
  • 600 g Zelí kysané
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Husí sádlo
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Husí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 742.6 mg
  • Vláknina 5385 mg
  • Vitamín A 5385 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč s poklicí vymažeme silně husím sádlem. Na jeho dno rozložíme oslazené a osolené kysané zelí a posypeme paprikou. Na zelí vložíme porce husy bez kůže, osolíme, pokmínujeme a zakryjeme další vrstvou ochuceného zelí. Rozpustíme husí sádlo, které smícháme s paprikou a touto šťávou rovnoměrně polijeme plochu pekáče. Zakryjeme a dáme do trouby pozvolna dusit, až je maso měkké, což zjistíme píchnutím nožem do středu porce. Zalijeme smetanou a odkryté ještě asi 10 minut necháme zapéct.

Komentáře k receptu