Husa na zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 26 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 132.5 mg
- Draslík 742.6 mg
- Vláknina 5385 mg
- Vitamín A 5385 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pekáč s poklicí vymažeme silně husím sádlem. Na jeho dno rozložíme oslazené a osolené kysané zelí a posypeme paprikou. Na zelí vložíme porce husy bez kůže, osolíme, pokmínujeme a zakryjeme další vrstvou ochuceného zelí. Rozpustíme husí sádlo, které smícháme s paprikou a touto šťávou rovnoměrně polijeme plochu pekáče. Zakryjeme a dáme do trouby pozvolna dusit, až je maso měkké, což zjistíme píchnutím nožem do středu porce. Zalijeme smetanou a odkryté ještě asi 10 minut necháme zapéct.