Špagety s torcellem a bylinkami
Suroviny
- 200 g Šunka dušená
- 150 g Tuňák v oleji
- 250 g Špagety
- 125 ml Olej olivový
- 3 ml Sůl
- 3 ml Pepř černý mletý
- 5 ml Cukr krupice
- 15 ml Citronová šťáva
- 15 ml Olej rostlinný
- 30 ml Bylinky čerstvé - svazek
- 5 ml Ančovičky konzervované
- 30 ml Kapary
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 46 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 125.4 mg
- Draslík 106.8 mg
- Vláknina 577.5 mg
- Vitamín A 577.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety nalámeme na menší kousky a dáme je do hrnce s vařící vodou. Mírně osolíme, přilijeme lžičku rostlinného oleje.
-
2
Těstoviny vaříme 10 minut, průběžně zkontrolujeme, zda-li nejsou rozvařené. Posléze je procedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme je dobře a okapat a vystydnout.
-
3
Tuňáka osušíme v pečícím papíře a nakrájíme na kousky. Šunku nakrájíme na jemné proužky. Ve velké míse smícháme tuňáka, proužky šunky, kapary a vychladlé špagety. Směs důkladně promícháme.
-
4
Na dresink si smícháme dohromady v misce žloutek, nadrcené ančovičky, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř a olivový olej. Na závěr přidáme bylinkovou směs.
-
5
Dresinkem zalijeme směs, dobře promícháme a následně promícháme i s těstovinami. Pokrm zakryjeme a necháme ho 30 minout odležet, aby se chutě smíchaly.