Špagety s torcellem a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 62 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 250 g Špagety
  • 125 ml Olej olivový
  • 3 ml Sůl
  • 3 ml Pepř černý mletý
  • 5 ml Cukr krupice
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 15 ml Olej rostlinný
  • 30 ml Bylinky čerstvé - svazek
  • 5 ml Ančovičky konzervované
  • 30 ml Kapary
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 125.4 mg
  • Draslík 106.8 mg
  • Vláknina 577.5 mg
  • Vitamín A 577.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety nalámeme na menší kousky a dáme je do hrnce s vařící vodou. Mírně osolíme, přilijeme lžičku rostlinného oleje.

  • 2

    Těstoviny vaříme 10 minut, průběžně zkontrolujeme, zda-li nejsou rozvařené. Posléze je procedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme je dobře a okapat a vystydnout.

  • 3

    Tuňáka osušíme v pečícím papíře a nakrájíme na kousky. Šunku nakrájíme na jemné proužky. Ve velké míse smícháme tuňáka, proužky šunky, kapary a vychladlé špagety. Směs důkladně promícháme.

  • 4

    Na dresink si smícháme dohromady v misce žloutek, nadrcené ančovičky, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř a olivový olej. Na závěr přidáme bylinkovou směs.

  • 5

    Dresinkem zalijeme směs, dobře promícháme a následně promícháme i s těstovinami. Pokrm zakryjeme a necháme ho 30 minout odležet, aby se chutě smíchaly.

Komentáře k receptu