Pečená vepřová žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Brandy
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Vepřová žebra
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1190 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 303.8 mg
  • Draslík 895.7 mg
  • Vláknina 224.8 mg
  • Vitamín A 224.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menší misce smícháme očištěný a najemno nasekaný česnek, olej, limetkovou šťávu, brandy, med, sůl, pepř, bazalku. Vepřová žebra omyjeme, osušíme, vložíme do mísy a přelijeme připravenou marinádou. Necháme přes noc marinovat v chladničce.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, žebra vyjmeme z marinády, vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut. Během pečení potíráme zbytkem marinády.

  • 3

    Grilovací pánev rozpálíme a po vyjmutí žeber z trouby je vložíme na gril, kde je grilujeme z každé strany asi 7 minut. Ihned poté podáváme.

Komentáře k receptu