Pečená vepřová žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1190 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 98 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 303.8 mg
- Draslík 895.7 mg
- Vláknina 224.8 mg
- Vitamín A 224.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menší misce smícháme očištěný a najemno nasekaný česnek, olej, limetkovou šťávu, brandy, med, sůl, pepř, bazalku. Vepřová žebra omyjeme, osušíme, vložíme do mísy a přelijeme připravenou marinádou. Necháme přes noc marinovat v chladničce.
-
2
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, žebra vyjmeme z marinády, vložíme do pekáče a pečeme asi 15 minut. Během pečení potíráme zbytkem marinády.
-
3
Grilovací pánev rozpálíme a po vyjmutí žeber z trouby je vložíme na gril, kde je grilujeme z každé strany asi 7 minut. Ihned poté podáváme.