Těstoviny s fazolemi
Suroviny
- 225 g Rajčata
- 125 g Žampiony čerstvé
- 225 g Fazole
- 225 g Těstoviny penne
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 3 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 2 stroužek Česnek
- 8.5 dl Vývar zeleninový
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Víno červené
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 12 g
- Sodík 854 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 2.6 mg
- Draslík 619.5 mg
- Vláknina 10567.8 mg
- Vitamín A 10567.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme je 20 minut, poté scedíme a necháme okapat. Ve stejném hrnci s vroucí osolenou vodou a s lžící oleje vaříme těstoviny 3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat.
-
2
Fazole vrátíme do hrnce, přilijeme zeleninový vývar a vmícháme zbylý olivový olej, rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, bobkový list, rajčatový protlak, víno, oregano a tymián.
-
3
Přivedeme k varu a pod pokličkou dáme péct do předehřáté trouby na 2 hodiny při teplotě 180 stupňů.
-
4
Přidáme odložené těstoviny, nakrájený fenykl, pokrájené řapíky celeru, houby a rajčata. Osolíme a opepříme. Vmícháme cukr a posypeme strouhankou. Zakryjeme pokličkou a hodinu zapékáme.
-
5
Podáváme horké.