Papriková polévka s protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 134.2 mg
- Vláknina 2832.5 mg
- Vitamín A 2832.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme papriky s cibulí a chvíli podusíme. Zasypeme moukou, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme polévkovou kostku a povaříme nejméně 15 minut. Nakonec přimícháme rajčatový protlak, dochutíme pepřem, solí a polévku dovaříme.
-
3
Porce polévky posypeme posekanou pažitkou.