Vepřové žebírko dušené na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1240 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 83.4 mg
- Draslík 314 mg
- Vláknina 1037 mg
- Vitamín A 1037 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vepřové pečeně odsekneme část obratlové kosti a maso opláchneme. Nasekáme porce, mírně je naklepeme, osolíme a krátce opečeme na části tuku. Na okrajích žebírka nařízneme, aby se nekroutila.
-
2
Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme, dorůžova osmahneme na části tuku, přidáme kmín, vložíme žebírka a dusíme zvolna téměř doměkka.
-
3
Žebírka vyjmeme, ze zbylého tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a rozšleháme ji v základu od dušených žebírek. Rozředíme vodou a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Před koncem varu šťávu přisolíme.
-
5
Nakonec šťávu procedíme na žebírka a ještě velmi krátce vše podusíme.