Jahodový koláč se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 16 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 76.3 mg
- Draslík 228.4 mg
- Vláknina 2044 mg
- Vitamín A 2044 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody omyjeme a nakrájíme na poloviny. Předehřejeme troubu na 180°C. Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem, stěny vymažeme máslem. Mouku smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Vejce s cukrem utřeme do pěny. Do utřené směsi přidáváme střídavě po lžících máslo a mouku. Vzniklé těsto nalijeme do formy, poklademe jahodami a pečeme ve vyhřáté troubě.
-
2
Upečený koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Potom ho vyklopíme z formy. Před podáváním pokapeme povrch zakysanou smetanou.