Broskvové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 13 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 112.5 mg
- Draslík 213.7 mg
- Vláknina 5107 mg
- Vitamín A 5107 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Oddělíme žloutky od bílků. Utřeme žloutky se 120 g cukru a s máslem. Mouku, smíchanou s práškem do pečiva vmícháme do žloutků utřených s cukrem a máslem.
-
2
Troubu předehřejeme na 180°C. Do bílků přidáme 1 polévkovou lžíci vlažné vody (sníh je více našlehán) a ušleháme sníh. Vzniklý sníh opatrně po lžících vmícháme do těsta.
-
3
Na máslem vymazaný vyšší plech nalijeme těsto. Povrch poklademe kompotovanými broskvemi a dáme péci na cca 30 minut.
-
4
Po upečení krájíme na řezy a posypeme vanilkovým cukrem.