Maďarská ztracená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 24 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 287.3 mg
- Draslík 175.2 mg
- Vláknina 2175.2 mg
- Vitamín A 2175.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z listového těsta uválíme plát a vykrájíme z něj 10 plných koleček a 30 kroužků. Plné kolečko jako dno a vždy 3 kroužky na sebe slepíme bílkem, rozložíme na vymazané plechy a upečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě.
-
2
Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu s octem a opatrně do ní vkládáme z namaštěné lžíce, aby to klouzalo, vejce a vaříme 5 minut. Vyjmeme vejce děrovanou naběračkou a uchováme v teple. Lečo smícháme se škrobovou moučkou, krátce povaříme, aby zhoustlo a uchováme teplé. Upečené taštičky naplníme lečem, navrh položíme vejce, osolíme, opaprikujeme a ozdobíme nasekanou petrželkou. Podáváme teplé.