Houbová polévka slovenská

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 400 g Houby čerstvé
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 130 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1200 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 488.9 mg
  • Vláknina 6247.5 mg
  • Vitamín A 6247.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, petrželku posekáme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme houby, osolíme a chvíli podusíme. Zalijeme vodou, přidáme petrželku a povaříme. Nakonec přimícháme smetanu, necháme projít varem a odstavíme.

  • 3

    Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme horkou.

Komentáře k receptu