Pečený kapr s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 177 mg
  • Draslík 839.3 mg
  • Vláknina 112.1 mg
  • Vitamín A 112.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového květu a posypeme nasekanou bazalkou.

  • 2

    Na pánvi na rozpuštěném másle porce po obou stranách opečeme. Po upečení pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo různě upravené brambory.

Komentáře k receptu