Pečený kapr s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 22 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 177 mg
- Draslík 839.3 mg
- Vláknina 112.1 mg
- Vitamín A 112.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátového květu a posypeme nasekanou bazalkou.
-
2
Na pánvi na rozpuštěném másle porce po obou stranách opečeme. Po upečení pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.
-
3
Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo různě upravené brambory.